Om Leankonsulten i Hälsingland


Den här enskilda verksamheten drivs av mig, Linda Hillmering, som är uppväxt strax norr om Stockholm och sedan 2012 bor i Hudiksvalls kommun. Jag brinner för förbättrings- och utvecklingsarbete av olika slag och vill inget hellre än att använda mina kunskaper och erfarenheter till att hjälpa andra företag att bli ännu bättre!

Åren 2007-2012 utbildade jag mig till civilingenjör i maskinteknik, med specialinriktningarna industriell produktion och lean, på KTH. Det var fem riktigt tuffa, men också väldigt roliga, år! Nu i efterhand vet jag att jag inte kunde ha valt en annan utbildning som hade passat mig bättre.

Det var på KTH jag hörde ordet ’lean’ första gången. Jag fastnade för konceptet och lärde mig så mycket jag bara kunde om lean samt förbättrings- och utvecklingsarbete.

Under vårterminen 2012 gjorde jag mitt examensarbete, Lean-baserad effektivisering av en monteringsprocess för hydrauliska pumpar, hos Sunfab Hydraulics AB i Hudiksvall. Examensarbetet är den avslutande kursen i utbildningen till civilingenjör och är 30 högskolepoäng stor, vilket motsvarar 20 veckors heltidsarbete.

I början av 2013 startade jag det här företaget, med syftet att hjälpa mindre och medelstora företag att få ut det bästa ur sina verksamheter och därmed öka lönsamheten!

Min utgångspunkt är Hudiksvall, men jag är verksam i hela Sverige.